Mesto modernizovalo verejné osvetlenie na 24 uliciach

13.07.2012 Humenné

Humenné 13. júla (TASR) – Mesto Humenné úspešne ukončilo projekt modernizácie verejného osvetlenia, ktorý mohlo uskutočniť vďaka nenávratnému finančnému príspevku 221.000 eur zo štrukturálnych fondov Európskej únie.
Michaela Macková z tlačového referátu humenskej radnice informovala, že realizácia projektu „Modernizácia, optimalizácia a stavebné úpravy verejného osvetlenia v meste Humenné“ trvala sedem mesiacov. Jeho cieľom je zníženie energetickej náročnosti systému.
"Stavba pozostávala z demontáže 699 kusov starých svietidiel, ktoré boli opotrebované a vykazovali vysokú spotrebu elektrickej energie. Tie nahradili úsporné moderné svietidlá," uviedla Macková.
Zdôraznila, že súčasťou stavby bola aj modernizácia 20 elektrických rozvádzačov k vymeneným svietidlám, do ktorých bol inštalovaný systém diaľkového riadenia siete verejného osvetlenia.
"Realizáciou projektu sa vytvorili podmienky pre úsporu spotreby elektrickej energie pri prevádzke verejného osvetlenia v meste Humenné. Modernizácia prebehla na 24 uliciach v Humennom," dodala Macková.
Projekt je spolufinancovaný Európskou úniou prostredníctvom Európskeho fondu regionálneho rozvoja, štátnym rozpočtom SR a mesta Humenné.
 

Vyberte región